Asunnon hakemisesta

VAPAUTUVAT ASUNNOT:  

Tällä hetkellä Oranssi Asunnoilla ei ole vapautumassa olevia asuntoja.

Kun asuntoja on vapautumassa niistä ilmoitetaan näillä nettisivuilla sekä etusivun ajankohtaista sivupalkissa että tämän sivun ylälaidassa. Asuntoilmoituksesta näet hakuajat ja paikan, missä asuntohakemus pitää käydä henkilökohtaisesti täyttämässä.

Oranssin asuntoja voivat hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joissa ainakin toinen aikuinen on alle 25-vuotias. Asumisaikaa ei kuitenkaan ole rajattu. Tärkeämpiä valintakriteerejä ovat ikä, pienituloisuus ja kiinnostus Oranssin omatoimista asumismuotoa kohtaan. Takuuvuokraa ei peritä eikä maksuhäiriömerkintä ole este asunnon hakemiselle. Oranssin asuntoja ei jaeta jonotusperiaatteella. Jokaiseen asuntoon haetaan erikseen täyttämällä hakulomake hakuaikana henkilökohtaisesti hakukohteessa. Hakulomaketta ei siis voi lähettää postissa sähköisesti. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Talon asukkaat tekevät esityksen uudesta asukkaasta. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Oranssi Asunnot Oy.n hallitus. Valituille asukkaille ilmoitetaan valinnasta ja heidän täytyy esittää viimeksi vahvistettu VEROTODISTUS ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Oranssiasuminen on yhteisöllistä ja asumisessa on korkea omatoimisuuden aste. Asukkaat jakavat yhteisesti vastuun pihatöistä, yleisten tilojen siisteydestä ja osallistuvat talojen ja asuntojen kunnossapitoon ja remontointiin. Lisäksi asukkaat päättävät yhdessä yhteisönsä asioista talokokouksissa. Oranssiasuminen vaatii asukkaalta tavanomaista vuokra-asumista huomattavasti suurempaa sitoutumista ja valmiutta panostaa omaa vapaa-aikaansa yhteisiin töihin ja kokouksiin. Asukkaiden omatoimisuuden vuoksi vuokrataso voidaan pitää alhaisena. Oranssin asunnot sijaitsevat vanhoissa puutaloissa, joissa asumismukavuus ei vastaa vuokra-asumisen moderneja standardeja.

pyry.rechardt@oranssi.net