HAKU PÄÄTTYNYT! Asuntoja vapautuu Oranssin uudessa asuinyhteisössä

Intro: 

Oranssin uudessa asuinyhteisössä Helsingin Itä-Pakilassa on tulossa vuokralle kahdeksan asuntolahuoneistoa.

-       kaksi yksiötä, 22-23 m²

-       kuusi kaksiota, 33-42 m²

 

Asunnot sijaitsevat puutalossa hyvien kulkuyhteyksien varrella, muutaman sadan metrin päässä lähimmästä bussipysäkistä.

Taloa remontoidaan parhaillaan, eikä tarkkaa aikataulua asuntojen valmistumiselle vielä ole. Ensimmäisiin asuntoihin pääsee asumaan kesän lopussa.

Uudelta asukkaalta edellytetään sitoutumista ja osallistumista tulevan kotitalonsa remontointiin säännöllisesti heti siitä lähtien kun on tullut valituksi asukkaaksi. Talolla tehdään talkootöitä siis jo usean kuukauden ajan ennen kuin asuntoon pääsee asumaan.

Talkootyö antaa asukkaalle mahdollisuuden osallistua uuden kotinsa tekemiseen ja samalla tutustua uusiin naapureihinsa. Asukkaiden tekemä työ auttaa pitämään vuokratasomme alhaisena.

Asuntojen neliövuokraksi tulee n. 10,50-11,50 € / m². Pienimpien asuntojen vuokra on täten n. 250 €/kk ja suurimpien asuntojen korkeintaan n. 450 € / kk.

Vuokraan sisältyy vesi ja internetyhteys, mutta sähkölasku tulee asukkaalle erikseen maksettavaksi. Taloissa on sähkölämmitys, joka ei sisälly vuokraan. Asunnoissa ei ole omaa suihkua. Asukkaiden käytössä on naapureiden kesken jaetut yhteiset suihkutilat.

Asuntoa voivat hakea kaikki alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joista ainakin toisen aikuisen on oltava alle 25-vuotias. Jo 25 vuotta täyttäneet ovat yli-ikäisiä asunnonhakijoiksi. Muita tärkeitä valintakriteerejä ovat pienituloisuus ja asunnontarve.

Asuntoa voi hakea vain HENKILÖKOHTAISESTI Oranssin toimistolla Suvilahdessa, osoitteessa Kaasutehtaankatu 1 seuraavina hakuaikoina:

KESKIVIIKKO 9.5. klo 15-17 

TIISTAI 15.5. klo 16-18 

TORSTAI 17.5. klo 16-18 

TIISTAI 22.5. klo 16-18 

TORSTAI 24.5. klo 16-18

Ainoastaan ylläolevina aikoina paikan päällä henkilökohtaisesti täytetyt hakemukset otetaan huomioon asukasvalinnassa.

Hakemuksessa voit kertoa, oletko kiinnostunut yksiöstä vai kaksiosta. Asunnot jaetaan tarkemmin asukkaille vasta myöhemmin remontin edetessä.. 

  

HUOMIOITHAN!

Asuminen Oranssilla on yhteisöllistä ja asukkailta edellytetään aktiivista osallistumista omasta asuinympäristöstään huolehtimiseen. Asukkaiden tulee myös osallistua yhteisiin kokouksiin, joissa keskustellaan ja päätetään yhteisön asioista. Asukkaat jakavat yhteisesti vastuun pihatöistä, yhteisten tilojen siisteydestä ja osallistuvat talojen ja asuntojen kunnossapitoon ja remontointiin. Asukkaiden omatoimisuuden vuoksi vuokrataso voidaan pitää alhaisena, mutta tavanomaiseen vuokra-asumiseen verrattuna asuminen Oranssilla vaatii paljon työtä ja aikaa.

Oranssin asunnot sijaitsevat vanhoissa puutaloissa, joissa varustelutaso ja asumismukavuus eivät vastaa monia vuokra-asumisen moderneja standardeja.

Oranssin asuntoja voivat hakea alle 25-vuotiaat nuoret ja nuoret perheet, joissa ainakin toinen vanhempi on alle 25-vuotias.

Tärkeimpiä valintakriteerejä ovat ikä, pienituloisuus, asunnontarve ja kiinnostus Oranssin omatoimista ja yhteisöllistä asumismuotoa kohtaan. Välityspalkkioita ei ole eikä asumisaikaa ole rajattu. Uusien asukkaiden luottotietoja ei tarkisteta, eikä takuuvuokraa pyydetä.

Hakulomaketta ei voi lähettää postissa eikä sähköisesti. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.

Valituille asukkaille ilmoitetaan valinnasta ja heidän täytyy esittää viimeksi vahvistettu verotodistuksensa ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Lisätietoja: pyry.rechardt(at)oranssi.net

Instagram: Oranssiasunnot

Facebook: Oranssi Asunnot