Mikä Oranssi?

Oranssi ry on helsinkiläinen nuorten kansalaisjärjestö, joka mahdollistaa omaehtoista kulttuuri- ja asumistoimintaa. Yhdistys aloitti toimintansa vuonna 1990 ottamalla haltuunsa käytöstä poistettuja tiloja ja muokkaamalla niitä asumisen ja kulttuuritoiminnan tarpeisiin.

Oranssi on Oranssi ry ja Oranssi Asunnot Oy


Oranssi ry

Oranssin kulttuuritoiminta 

Oranssi ry perustettiin vuonna 1990 ja sen toiminta kehittyi 90-luvun aikana talonvaltausliikkestä kansalaisjärjestöksi. Järjestön toiminnan päämääränä on tukea nuorten kulttuuri- ja kansalaistoimintaa sekä ylläpitää nuorisoasuntoja. Syksyllä 2014 Oranssi avasi uuden kulttuurikeskuksen Suvilahden Valvomo-rakennukseen, jota on kunnostanut talkoovoimin vuodesta 2010 asti. Tiloissa on niiden avaamisen jälkeen järjestetty paljon erilaista toimintaa, kuten keikkoja sekä avoimia työpajoja. Oranssin tapahtumista löydät lisätietoa tapahtumakalenterista kohdasta Tapahtumat. Tapahtumanjärjestämisestä Oranssin tiloissa löydät tietoa kohdasta Järjestä tapahtuma!

Oranssi Asunnot Oy 

Oranssin asumistoiminta 

Oranssi ry:n asuntotoiminnasta vastaa sen omistama yhtiö Oranssi Asunnot Oy. Osakeyhtiön tarkoitus on tarjota asukkaalle kohtuuhintaista, ympäristön huomioonottavaa sekä yhteisöllistä asumista. Lisätietoa Oranssin asumiskohteista sekä asunnon hakemisesta löydät kohdasta Asunnot.

Oranssi muualla internetissä: