AVOIN TEOSHAKU UTOPIALABRA 2021 -TAPAHTUMAAN! 24/05/2021

Oranssi ry sekä Kinobox ry järjestävät yhteistyössä Utopialabra-näyttelyn Suvilahdessa syyskuussa 2021. Etsimme nyt avoimella haulla nuoria taiteilijoita osaksi ryhmänäyttelyä.

Utopialabra 2021 on jatkumoa Kinobox ry:n luomalle Avantgardevekkula -näyttelysarjalle, joka on osallistava ja esityksellinen näyttelykokonaisuus, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen tee-se-itse -taiteilijoita sekä yhteisöjä. Tämän vuoden aihe pohtii, mitkä ovat taiteen edellytykset edesauttaa hyvää ja ympäristöä huomioivaa elämää?

MILLAISTA TAIDETTA ETSIMME

Voit hakea yksin, ryhmänä tai yhteisönä. Teos voi olla maalaus, veistos, installaatio, performanssi tai jokin muu tuotos. Tapahtuman luonne sekä käytössä oleva tila mahdollistavat erilaiset kokeellisen taiteen ratkaisut, joten kerro rohkeasti minkälaista taidetta teet! Työ voi olla jo olemassa oleva teos, tai uusi luomus, joka valmistuu osaksi tapahtumaa.

Näyttelyä varten on käytössä 180m² klubisali sekä 64m² studionäyttämö, joiden molempien huonekorkeus on 3 metriä. Lisäksi tilat mahdollistavat erilaisten ääni-, valo- ja videoratkaisujen käytön. Emme tarjoa haettavaksi tietyn kokoisia paikkoja, vaan jaamme tilat sovittamalla teosten erilaiset tarpeet yhteen.

Haku on suunnattu ensisijaisesti nuorille, alle 29-vuotiaille taiteilijoille, jonka vuoksi painotamme hakijoiden ikää teosvalinnoissa. Lisäksi huomioimme aiheen tulkintaa ja pyrimme kokoamaan mahdollisimman monimuotoisen näyttelyn, jossa erilaiset teokset täydentävät toisiaan.

Teosten valinnan suorittaa kuraattoriraati, joka koostuu ammattitaiteilijoista sekä Oranssi ry:n edustajista.

HAKEMINEN

Lähetä avoin hakemuksesi osoitteeseen avoinhaku@oranssi.net 14.6.2021 kello 23.59 mennessä.

Kerro hakemuksessasi seuraavat asiat:

 • Taiteilija / taiteilijat
 • Hakijoiden yhteystiedot + ikä
 • Kuvaus teoksesta sekä mahdolliset havainnekuvat
 • Teoksen koko sekä tiedot kuljetuksesta ja kiinnityksestä
 • Onko teoksella teknisiä tarpeita (ääni, valo, video, yms.)- Onko teoksessa jotain muita tarpeita tai järjestelyitä, jotka meidän tulee ottaa paikan päällä huomioon

Käymme hakemukset läpi sekä otamme yhteyttä hakijoihin 15.6.2021-18.6.2021 välisenä aikana.Mikäli sinulla on kysymyksiä hakuprosessiin liittyen, voit laittaa viestiä osoitteeseen avoinhaku@oranssi.net. Tapahtuma järjestetään Oranssilla 15.9 – 26.9 2021.

Tapahtuman henkeen ja aiempien vuosien tunnelmiin pääset tutustumaan täällä: https://vuoteenoma.wordpress.com/portfo…/avantgarde-vekkula/

Lisätietoa Oranssin toiminnasta ja tiloista löydät osoitteesta www.oranssi.net

*****

KIVAT ASIAT ORANSSILLA 2020 22/12/2020
 • tsemppaavan ja ei-nihkeilevän työyhteisön voima
 • kivaa ja upeaa ku mesenaatteja löyty supportoimaan
 • kaikki kymmenet kakkukahvit, koska juhlia voi aina
 • Oranssifestit toi syksyyn iloa ja lämpöä aivan suunnattomat määrät
 • yhteiset kriisipalaverit elikkä tavalliset viikkopalaverit face-to-face pitkien etäkausien jälkeen
 • Upea ja ihana uusi toimarimme Emma
 • Asunnoilla on taas paljon korjattu ja rempattu ja laitettu paikkoja kuntoon. Kumpulan jätekatos eli Oranssin Olkiluotokin tehtiin kunnialla melkein valmiiksi! Ja ai että tuli hiano ja jykevät perustukset! Se ei siitä lähde mihinkään ennen seuraavaa jääkautta
 • Uusia nuoria ja innokkaita asukkaita on myös tullut paljon

Kuvassa Pyry ja Emma, kuvaajana toimi ihana Niina Onkamo .

ORANSSIFEST 2020 ZINE – JULKAISUTILAISUUS NYT! 28/11/2020

Oranssifest 2020 on kovalla tohinalla käynnissä internetin ihmemaailmassa ja lähentelee jo päätepysäkkiä, joten on korkea aika julkaista Ester Jalosen tuottama Oranssifest 2020 zine. Zinessä mm. oranssilaisten terveisiä, Teini-pään haastattelu, Nakkisiili-resepti ja paljon muuta jännittävää asiaa!

ORANSSIFEST 2020 ZINE

ORANSSIFEST 2020 19/11/2020

Oranssifest 2020 poster by Ester Jalonen:

Oranssifest 2020 suo taas lohdullisen valonpilkahduksen keskelle synkeintä syystalvea.

Torstaista lauantaihin ohjelmassa on striimikeikkoja. Ei maksa mitään kattella! Tästä linkistä pääsee katselemaan. Tallenteet jäävät kuukaudeksi Oranssifest Stream -kanavalle.

Torstaina 26.11. livestreamissa
klo 20:00 @milkamilka
klo 20:35 @pelkohelsinki

Perjantaina 27.11. livestreamissa⠀
klo 21:30 @kuusamonkultti
klo 22:15 ⠀@seismicvirallinen
klo 23:00 @VersaceHenrik

Lauantaina 28.11. livestreamissa
klo 20:00 @mutsiharhaoppi
klo 20:45 @crossfirebandofficial
klo 21:15 @teinipaa

Ja hei! @valrezacollective laittaa lavan erittäin hienoksi.
AAAAAAAHHHHHHHH…

Muutokset ovat mahdollisia. Helsingin kaupunki tukee tapahtumaa. Kiitos!
*******
(in english)

Oranssifest 2020

Oranssifest is here again, bestowing its solacing glimmer of light to the midst of this sullen fall, filling our hearts with joy and gratitude.

From thursday to saturday we’ll be streaming gigs for free. Here you can watch the performances.

Thursday 26.11. livestream:
8:00pm @milkamilka
8:35pm @pelkohelsinki

Friday 27.11. livestream:
klo 9:30pm @kuusamonkultti
klo 10:15pm @seismicvirallinen
klo 11:00pm @VersaceHenrik

Saturday 28.11. livestream:
klo 8:00pm  @mutsiharhaoppi
klo 8:45pm @crossfirebandofficial
klo 9:15pm @teinipaa

And oh! @valrezacollective are doing massive installation art for our stage. It will look absolutely beautiful.
AAAAAAAHHHHHHHH…

Changes are probable. The City of Helsinki supports this event. Thanks!
*******

Kysely Oranssin kävijöille ! 10/11/2020

Vuosi lähestyy loppuaan ja haluamme jälleen kuulla teidän ajatuksianne Oranssista.

Tällä kyselyllä keräämme tietoa Oranssin toiminnan kehittämistä varten sekä yleisesti palautetta Oranssilla tapahtuvasta toiminnasta. Vastaamalla tämän linkin kautta kyselyyn, autat Oranssia suunnittelemaan tulevaa toimintaa!

Kiitos paljon vastaamisesta!

Oranssin kakkukahvien tunnelmaa 7.9. 16/09/2020

Oranssi haluaa kiittää teitä kaikkia ihania onnitteluista ja mahtavista kakkukahvi kesteistä! ☺️ Iso kiitos huikeista korteista ja kirjotuksista onnitteluseinälle, onkimisbingo oli oikea hitti! 🤩 Meillä oli aivan huippu ilta, lämpimät kiitokset teille kaikille meitä muistaneille! 🥰

 

Avantgardevekkula #5: Utopialabra 30/08/2020

Toiminnallinen taidenäyttely Oranssilla 27.8.-6.9.2020. Avoinna to-pe 18-20 ja la-su 12-18. Tervetuloa!

Käsityökoulu Robotti * Terhi Ekebom * Juho Minerva * KOELSE * Harri Vähänissi * Maippi Ketola * Mikko Väyrynen * Kalle Mustonen * Tuomo Vuoteenoma * Pyöräpaja ry * Poetry Zädäm!

Avantgardevekkula #5: Utopialabra -ryhmänäyttelyyn on koottu PK-seudun taitavia harrasteyhdistyksiä sekä teemaan sopivia taiteilijoita. Valittu joukko kuvittelee tilannetta systeemisen romahduksen jälkeen. Kun infrastruktuuri, tietoyhteydet ja toimivat vajavaisesti, jäljelle jääneiden on kehitettävä eloonjäämisen rinnalle uusi mystiikka, eksistenssin selostus, joka on yhdistelmä elossa olemisen iloa, syyllisyyttä, kummallisia jäänteitä ja jäljitelmiä romahtaneesta teknologiasta. Ollaan tilanteessa, missä selviytymiseen ja viihtymiseen tarvitaan mielikuvitusta, kädentaitoja ja uusia sekä uusvanhoja ideoita, joita näyttelyssä simuloidaan ilon ja taiteen kautta. Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ja yhdistykset tuottavat kukin yhden tai useamman teemaa vastaavan taideteoksen sekä soveltuvia pienoistyöpajoja näyttelyn kävijöille. Näyttely järjestetään yhteistyössä Sarjakuvafestivaalien ja Oranssi ry:n kanssa.

Näyttely toteutetaan pandemiarajoitukset huomioiden ja sisään lasketaan korkeintaan 20 henkilöä kerrallaan. Kävijöille suositellaan kasvomaskin käyttämistä. Pidetään toisistamme huolta!

Oranssi on kaikesta syrjinnästä ja väkivallasta vapaa ikärajaton, päihteetön ja esteetön tila. Oranssin sisäänkäynti, tapahtumatilat ja WC ovat esteettömiä, ja niissä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Vessat ovat sukupuolineutraaleja. Tapahtumassa noudatetaan Oranssin turvallisemman tilan periaatteita. Niihin voi tutustua täältä: https://oranssi.net/2019/09/26/oranssille-omat-turvallisemman-tilan-ohjeet/

https://www.facebook.com/events/472998533659391

https://www.facebook.com/avantgardevekkula

https://vuoteenoma.wordpress.com/portfolio/avantgarde-vekkula

 

Esiintyjähaku Oranssifesteille 2020 on auki! 06/07/2020

Oranssi ry täytti maaliskuussa 30 vuotta. Juhlavuosi huipentuu 23.-29.11. järjestettävään Oranssifest 2020 -tapahtumaan, jonka tavoitteena on tuoda mahdollisimman laajasti esiin eri taiteenaloja ja poikkitaiteellisia mestariteoksia. 

Haluaisitko sinä tai bändisi tai ryhmäsi tulla osaksi Oranssifestien ohjelmaa? Toivomme hakemuksia eri alojen taiteentekijöiltä ja työryhmiltä, jotta ohjelmistosta saadaan monipuolinen. Oranssilla on vuosien saatossa nähty mitä erikoisimpia esityksiä, joten älä missään nimessä ujostele vaan kerro rohkeasti ideastasi! Muistathan, että olemme kaikenlaisesta syrjinnästä ja väkivallasta vapaa tila, joten esiintyjien tulee myös kunnioittaa tätä.

Lähetä hakemus 14.9. mennessä osoitteeseen oranssifest2020@oranssi.net. Jotta voimme heti hahmottaa minkälaisesta taidepläjäytyksestä on kyse, niin vastaathan sähköpostissa alla oleviin kysymyksiin. Syyskuun alussa aloitamme hakemusten läpikäymisen, jonka jälkeen ilmoittelemme valinnoista. Emme voi taata, että kaikki innokkaat mahtuvat ohjelmistoon, mutta teemme parhaamme.

 

Infot keikoista

Artistin / bändin nimi

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Kuinka monta henkilöä bändiin kuuluu?

Jos on jotakin ääninäytettä tai videoita, niin ilomielin otetaan vastaan

Palkkiotoiveesi/ mahdolliset muut kustannukset

 

Infot esityksestä, mikäli muu kuin keikka:

Nimi / työryhmän nimi

Kuvaile ilmoittamaasi teosta lyhyesti

Esityksen kesto?

Yhteyshenkilön sähköpostiosoite ja puhelinnumero

Kuinka monta henkilöä esitykseesi tai työryhmääsi kuuluu?

Esitystekniset ja muut teokseen liittyvät tarpeet. Oranssin tekniikka- ja kalustolista löytyvät osoitteesta: https://oranssi.net/tilat-ja-kalusto/ .

Muuta huomioitavaa

Palkkiotoiveesi/ mahdolliset muut kustannukset

KORONA AID – TUE ORANSSI RY:N TOIMINTAA! 11/06/2020

Korona on kolahtanut kulttuurikenttään kovaa ja apua kaipaa myös Oranssi ry. Juhlavuosi sai ikävän käänteen kun toiminta joutui tauolle ja kakkukahvitkin jäivät pitämättä. Mesenaattikampanjan avulla pyrimme turvaamaan Oranssin toimintaa sekä järjestämään juhlallisuudet myöhemmin tänä vuonna.

Oranssilla on pitkä ja vaiherikas historia, jonka keskiössä ovat aina olleet omaehtoisuus ja yhteisöllisyys. Tiloissamme on vuosittain lähes 500 erilaista tapahtumaa, tilaisuutta ja toimintakertaa, joita järjestävät Oranssin lisäksi niin yhdistykset, vapaamuotoiset ryhmät kuin yksittäiset aktiivitkin. Tukemalla meitä autat mahdollistamaan tämän toiminnan jatkumisen ja laajan alakulttuurien kirjon näkymisen Helsingin kulttuurikarkeloissa jatkossakin!

Upeisiin vastikkeisiin pääset tutustumaan täältä.

Kiitos avustasi!