Hei sinä 13-28 -vuotias tyttö, nainen tai sukupuoleltaan moninainen nuori!

Kiinnostaisiko skeittaus, sarjakuvanteko tai räppäys, mutta et ole päässyt kokeilemaan niitä? Miltä kuulostaisi kokeilla katutaidetta, sirkusta, soittamista tai parkouria maksutta ja turvallisesti? Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla kaikkia näitä harrastuksia Fun Day  tapahtumassa 16.2. sekä osallistua kevään aikana FunNet-hankkeen maksuttomiin harrastusryhmiin.

Mikä FunNet?

FunNet on harrastusverkostohanke, joka tarjoaa maksuttomia harrastuksia 13-28-vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Harrastusverkostossa mukana ovat Oranssi ry, Sarjakuvakeskus, Girls Rock! Finland, Parkourkeskus, Mimmit räppää, Sirkus Magenta, Mimmit peinttaa ja Tyttörullalautailijat. Hankkeessa järjestetään harrastustapahtumia ja -ryhmiä. Kolmivuotisen hankkeen aikana tuotetaan myös opas turvalliseen ja sukupuolisensitiiviseen harrastamiseen. Avainsanoja FunNetin tapahtumissa ja harrastusryhmissä ovat turvallisempi tila, sukupuolisensitiivisyys ja matala kynnys.

Fun Day -tapahtumissa pääsee kokeilemaan hankkeessa mukana olevia harrastuksia matalalla kynnyksellä. Fun Dayhin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan paikalle voi vapaasti tulla. Tapahtuma on maksuton.

FunNetin harrastusryhmien toimintaa järjestetään kevät- ja syyskausina. Ryhmiin on ilmoittautuminen. Harrastusryhmät kokoontuvat Oranssilla, Kontulan toimintakeskus Luupissa ja Arabian Nuorisotalolla. Harrastusryhmät ovat maksuttomia! Katso kevään harrastusryhmien aikataulu ja ilmoittautumisohjeet ryhmiin alempaa tältä sivulta. 

FunNetin harrastusryhmät keväällä 2019

Harrastusryhmiin on ilmoittautuminen, koska ryhmien koko on rajallinen. Ilmoittautuminen alkaa 16.2. Fun Dayn infopisteellä, jossa voi ilmoittautua ryhmiin henkilökohtaisesti. Tiistaista 19.2. alkaen voit ilmoittautua myös sähköpostilla osoitteeseen funnet@oranssi.net ja puhelimella +358 44 744 5832, tai hankekoordinaattori Niina Onkamon someprofiilien kautta Facebookissa tai Instagramissa. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi, osoitteesi ja mihin ryhmään haluat ilmoittautua. Odota, että saat vastauksen ja toimi vastauksen ohjeiden mukaan. Harrastusryhmät ovat maksuttomia!

KEVÄÄN RYHMÄT

Sirkus (Sirkus Magenta)
Paikka: Oranssi
Klo aina 17.30-19.30

ke 13.3.
ke 27.3.
ke 10.4. 
ke 24.4. 
JA
ti 7.5. HUOM! paikka poikkeuksellisesti  Taitoliikuntakeskus

Katutaide (Mimmit peinttaa)
Paikka: Oranssi
Klo aina 17.30-19.30

Ke 6.3.
Ke 20.3.
Ke 3.4. 
Ke 17.4. 

Räp (Mimmit räppää)
Paikka: Oranssi
Klo aina 17.30-19.30

Ma 4.3. 
Ma 18.3.
Ma 1.4. 
Ma 15.4. 

Sarjakuva (Sarjakuvakeskus)
Paikka: Oranssi
Klo aina 17.30-19.30

To 14.3. 
To 28.3.
To 11.4. 
To 25.4. 

Soittaminen (Girls Rock! Finland)
Paikka: Arabian nuorisotalo
Klo aina 12-14

La 9.3. 
La 16.3. 
La 23.3. 
La 6.4. 
La 13.4. 

(Huom! Muuten joka viikko mutta 30.3. jää välistä!)

Parkour (Parkourkeskus)
Paikka: Parkourkeskus
Klo aina 17.15-18.15

ma 4.3.
ma 11.3.
ma 18.3.
ma 25.3.
ma 1.4.
ma 8.4.
ma 15.4.

(EI ma 22.4., kun pääsiäinen)

ma 29.4.
ma 6.5
ma 13.5.

Skeittaus (Tyttörullalautailijat)
Paikka: Kontulan skeittihalli / Toimintakeskus Luuppi
Klo aina 20.45-22.45

HUOM! Skeittausharrastus on jaettu ryhmään:

*Avoin FunNet-skeittausryhmä (ei vaadi ilmoittautumista)

pe 8.3.
pe 22.3.
pe 5.4.
pe 26.4.

*18-28 -vuotiaiden skeittausryhmä

pe 15.3.
pe 29.3.
pe 12.4.
pe 3.5.

Fun Day -harrastustapahtuma 16.2. Oranssilla

Kivan tekemisen päivä 13-28 -vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille.

Fun Day is a hobby event for girls, women, trans* and non-binary persons from 13 to 28 years of age. For more information in English please look at the bottom of this page.

Aika: La 16.2. klo 13-19
Paikka: Oranssi, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11 (Valvomo)

**********

Tervetuloa viettämään hauska päivä Oranssilla! Fun Dayssa pääsee päivän aikana kokeilemaan liikunnallisia ja luovia harrastuksia matalalla kynnyksellä useilla harrastuspisteillä. Tapahtuma on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Voit osallistua pajoihin oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan. Tapahtumassa on tilaa myös vapaalle yhdessäololle, joten tervetuloa myös ihan vaan hengaamaan! Tarjolla on naposteltavaa, kahvia ja virvokkeita.

Haluamme, että osallistujilla on Fun Dayssa kivaa ja turvallista, tulethan siis mukaan toisia kunnioittaen ja muille tilaa antaen. Tehdään yhdessä kaikille hauska päivä!

Fun Day on osa uutta FunNet-hanketta, jossa tarjotaan maksuttomia harrastuksia 13-28 -vuotiaille tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. FunNetin kevätkauden harrastusryhmiin ilmoittautuminen alkaa tässä Fun Day -tapahtumassa.

Tiloissa on sukupuolineutraali ja esteetön WC. Oranssin 1. kerroksessa pääsee liikkumaan isommillakin apuvälineillä. 2. kerroksessa olevat harrastuspisteet eivät valitettavasti ole esteettömiä. Jos haluaisit osallistua 2. kerroksessa järjestettävään harrastuspisteeseen ja tarvitset esteettömän tilan, pyrimme järjestämään mahdollisuuden siihen 1. kerroksessa!

**********

HARRASTUSPISTEET

*Sarjakuva (1. kerros)
Klo 13-16, Sarjakuvakeskus
Strippisarjakuvaa elämän tuskista ja riemuista! Mitkä asiat nykypäivässä elämisessä raastavat mieltäsi? Mitkä asiat innostavat sinua ja tuovat toivoa tulevaan? Työpajassa pääset tekemään strippisarjakuvaa sarjakuvataiteilija Apila Pepitan opastuksella. Työpajaan osallistumiseen kannattaa varata aikaa vähintään 30 minuuttia, mutta mukaan voi tulla koska vaan klo 13-16 välillä. Aiempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä ei tarvita.

*Parkour (1. kerros)
13-15, Parkourkeskus
Parkour-pisteellä pääset kokeilemaan parkourin perustekniikoita, kuten ylittämistä, kiipeämistä ja alastuloja turvallisesti ohjaajien opastuksella. Sinun ei tarvitse olla entinen voimistelija tai muutenkaan kovassa kunnossa, sillä parkourissa haasteet asetetaan oman lähtötason mukaisesti.

*Räp (2. kerros)
13-16, Mimmit räppää
Mimmit räppää -työpajassa pääset tutustumaan räppäykseen ja riimien kirjoitukseen. Kirjoitetaan yhdessä kokeneempien räppäreiden ohjauksella riimejä, sekä tutustutaan biisien rakentamiseen ja riimien rakenteeseen. Voit esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi siitä, mistä löytää taustoja ja tuottajia, missä voi nauhoittaa biisejä, miten pääsee esiintymään jne.

*Sirkus (1. kerros)
Klo 16-18, Sirkus Magenta
Sirkuspisteellä voit kokeilla esimerkiksi erilaisia jongleeraus- ja tasapainovälineitä kuten pallo, keila, diabolo, poi ja slackline. Ennakkotaitoja sirkuksesta ei tarvitse olla! 16.30 ja 17.30 sirkusvälineiden opetusta ryhmässä, kesto 15-20 min. Muuten vapaata välineiden kokeilua, jossa ohjaajat ovat paikalla opastamassa koko ajan.

*Soittamistyöpaja (2. kerros)
16-19, Girls Rock! Finland
Soittamispisteellä pääset kokeilemaan kitaraa ja bassoa vahvarin läpi kokeneiden muusikoiden avustuksella. Aiempaa osaamista ei tarvita, ohjaajat näyttävät soinnut ja opastavat soiton alkeisiin!

*Katutaide (1. kerros)
16-19, Mimmit peinttaa
Pajassa sketsataan, suunnitellaan ja piirretään omia graffiteja. Aiempaa osaamista tai kokemusta ei vaadita.

*Skeittauksen infopiste (1.kerros)
13-17, Tyttörullalautailijat ry.
Kiinnostaisiko skeittauksen aloitus? Tyttörullalautailijat ry on mukana Fun Dayssa skeittauksen infopisteellä. Lajia ei harmiksi pääse kokeilemaan paikanpäällä tilasyistä, mutta sitäkin enemmän voi esittää kysymyksiä ja saada käsitystä pääkaupunkiseudun skeittausmahdollisuuksista, jäsenvuoroista ja kaikesta lajiin liittyvästä! 🙂

*Pinssipaja (1. kerros)
13-19, Oranssi ry
Tee oma rintanappi! Tarjolla on lehtiä ja askartelutarvikkeita, voit leikata rintanappiin haluamiasi kuvia ja tekstejä tai piirtää ja koristella rintamerkkisi alusta alkaen oman maun mukaan.