Katsaus FunNetin kevääseen 2020

Kevät on ollut koko maailman mittakaavalla erittäin poikkeuksellinen. FunNet-hanke on siinä mielessä ollut äärimmäisen onnekas, että vaikka myös meidän toimintamme pysähtyi hetkeksi koronaviruksen vuoksi, toimintamme tulevaisuus ei kuitenkaan joutunut vaakalaudalle ja keskeytetyt harrastusryhmätkin onnistuttiin suurimmalta osin järjestämään joko etäopetuksena tai lähiopetuksena myöhemmin kesällä. Ainoastaan yksi harrastusryhmä jouduttiin perumaan keväältä kokonaan ja se oli Oranssin oma tapahtumatuottamisen ryhmä, sillä mahdollisuuksia järjestää pieniäkin tapahtumia oli liki mahdotonta arvioida koronavirustilanteen ja kokoontumisrajoitusten keskellä. 

Kevään ja kesän 2020 aikana FunNet-harrastusten parissa päästiin kokeilemaan stencileiden avulla maalaamista, opettelemaan skeittaamista, tutustumaan liikeimprovisaatioon tanssin kautta, soittamaan bändin kanssa ja opettelemaan musantekoa kotoa käsin, tekemään leffoja ja sarjakuvia etänä videoyhteyksien kautta, sekä maalaamaan Oranssin Valvomo-rakennuksen eturappuun uutta ilmettä omin seinämaalauksin. Syntyipä räppityöpajan kautta myös uusi kuuden tyypin räppiposse Seismic, josta tullaan takuulla kuulemaan vielä – sen verran timanttisia riimejä tyypeistä lähtee! 

Kevät on siis ollut melko kummallinen meille kaikille, mutta me FunNetilla olemme onnellisia, että pystyimme haasteista huolimatta toteuttamaan suurimman osan harrastuksista tavalla tai toisella. Isojen muutostenkin keskellä on äärimmäisen tärkeää, että nuorille on olemassa matalan kynnyksen toimintaa, jossa voi turvallisesti kokeilla ja oppia uutta, tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja löytää elämäänsä asioita ja harrastuksia, jotka tuottavat iloa ja onnistumisen kokemuksia. Juuri siihen me pyrimme toiminnassamme. 

Kiitos kaikille osallistujille menneestä keväästä! Kiitos myös yhteistyökumppanimme Mimmit peinttaa, Mimmit räppää, Sarjakuvakeskus, GRF – Girls Rock Finland, Euphoria Borealis ja Kelaamo, Uuden tanssin keskus Zodiak ja Tyttörullalautailijat tärkeästä työstä, jota teette kanssamme! Toivottavasti syksyllä saamme järjestettyä harrastukset taas normaalisti ja entistä turvallisempina. 

Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Terveisin,
Niina Onkamo
FunNetin hankekoordinaattori

PS. Syksyn harrastuksiin ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 12.8. klo 12. Pistähän päivämäärä ylös kalenteriisi niin tiedät olla valmiina kun ilmoittautuminen starttaa!