Turvallisesti Mukana -opas nyt luettavissa ja ladattavissa Oranssin nettisivuilta

Oranssin koordinoimassa FunNet-harrastushankkeessa (2019-2021) on kerätty tietoa nuorten kokemuksista harrastamisen turvallisuuteen liittyen ja tämän aineiston pohjalta on syntynyt harrastus- ja vapaa-ajan toimijoille suunnattu Turvallisesti Mukana -opas. Oppaan tavoitteena on tarjota niin tietoa kuin konkreettisia työkalujakin toiminnan kehittämiseen turvallisemmaksi.

Turvallisesti mukana – opas turvallisemman vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen on FunNetin hankekoordinaattori Niina Onkamon ja valtiotieteiden maisteriopiskelija Vilma Puttosen kirjoittama teos, jossa käsitellään turvallisuuden teemoja niin yhdenvertaisuuden kuin sensitiivisen ohjaajuuden näkökulmasta. Vaikka oppaassa keskitytäänkin erityisesti nuorten kanssa työskentelyyn, sopii se silti erilaisille toimijoille, jotka kaipaavat konkreettisia vinkkejä kuinka omasta toiminnasta tehdä turvallisempaa ja saavutettavampaa erilaisille osallistujille. Oppaassa tutustutaan kattavasti harrastamisen turvallisuutta tukeviin tekijöihin, kuten turvallisemman tilan periaatteisiin, normikriittisyyteen ja sensitiivisyyteen, antirasismiin, sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuteen, esteettömyyteen ja saavutettavuun, sekä kehorauhaan.

Turvallisesti Mukana -opas on nyt luettavissa ja ladattavissa ilmaiseksi Oranssin nettisivuilta. Oppaan löydät Oranssin Materiaalit -sivulta tai suoraan tämän linkin kautta.