Oranssin työntekijäesittelyt – kulttuuripäällikkö Juho

Oranssin työntekijöistä toisena esittelyssä on Juho, Oranssin kulttuuripäällikkö ja tapahtumavastaava. Juhon keskeisiä työtehtäviä ovat tapahtumatekniikasta ja livemiksaamisesta huolehtiminen, tapahtumajärjestäjien tukeminen ja erilaisten projektien sovittaminen saman katon alle. Juhoon kannattaakin olla yhteydessä, mikäli haluaa järjestää Oranssin tiloissa toimintaa kuten keikkoja, teatteriesityksiä, työpajoja, kuvauksia, seminaareja tai vaikkapa yksityistilaisuuksia. Tilojen ja toiminnan esittely kahvikupposen äärellä on hänestä mukavaa puuhaa.

Juho on hieman juro, mutta äärimmäisen nokkela ja lämminsydäminen tyyppi. Juho haluaa luottaa ihmisiin ja hänestä onkin ilo ja kunnia saada seurata kuinka hienosti nuoret osaavat ottaa vastuuta ja järjestää oman näköistään toimintaa. Oranssilla hän pitää siitä kuinka päivät kulttuurikeskuksessa ovat usein hyvin erilaisia ja toiminta monipuolista, joten uusia tuttavuuksia tulee päivittäin. Myös työkavereista Juho pitää. Nämä seikat auttavat kummasti häntä jaksamaan paikoin kaoottisten ja yllättävien tapahtumanjärkkäilyiden, sekä toisaalta toimistorutiinien ja pakonomaisen tekstin suoltamisen keskellä.

Oranssille Juho päätyi vuonna 2006 oltuaan jonkin aikaa työttömänä ja työkkäriin piti jotain urasuunnitelmia selostaa. Oranssin sivuilla kyseltiin uutta klubivastaavaa töihin, ja Juho kipitti paikalle. Hauskojen kommervenkkien kautta hän saikin Oranssilta pian vakituisen työpaikan, mikä johti esitysteknikon oppisopimuskoulutukseen Metropoliassa. Työnkuva on Juholla laajentunut vuosien saatossa keikkajärkkäilyistä remontointiin, leikkaa-liimaa-askarteluun, toimistohommiin ja byrokratiaan, avustusten hakuun, kokkaamiseen, siivoamiseen ja kalenterin täyttämiseen keikkojen lisäksi myös monenlaisella muulla toiminnalla.

Kuva: Niina Onkamo