Työpajat

Keko-hankkeen työpajat järjestetään maalis-huhtikuussa 2022. Löydät tarkemmat aikataulut alempaa, jokaisen työpajan kohdalta.

Hankkeessa pääset osaksi myös kesäkuun alussa järjestettävää loppunäyttelyä. Sinne ovat tervetulleet kaikenlaiset tuotokset, olivatpa ne keskeneräisiä tai valmiita. Haluamme näyttää prosessia ja työskentelyä töiden taustalla, ja antaa tilaa puolivalmiille ajatuksille, jotka unohtuivat tai kehittyivät eteenpäin. Jokaisessa työpajassa voidaan yhdessä miettiä, mitä näyttelyyn tuodaan. 

Tästä kaikesta kootaan myös zine, jonka tekemiseen olet tervetullut osallistumaan.

Jos kaipailet lisää paineetonta tekemistä, ja samanhenkisten ihmisten seuraa, niin tule mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN

Työpajat ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle 🙂

Voit ilmoittautua yhteen tai useampaan työpajaan ilmoittautumislomakkeen kautta. Jos ilmoittaudut useampaan, niin kerrothan, mikä on ykkösvaihtoehtosi, sillä työpajojen täyttyessä pyrimme siihen, että mahdollisimman moni voisi osallistua ainakin yhteen. 

Pyrimme antamaan tilaa erityisesti taiteilijoille, jotka ovat taidekoulujen ulkopuolella tai joiden voi olla vaikeampi löytää representaatiota ja tukea tai tiloja, joissa voi olla oma itsensä. Otamme tämän huomioon, jos työpajat tulevat täyteen. Ilmoittautumislomakkeen lopussa on mahdollisuus kertoa itsestään ja taustastaan, jos haluaa. Kuulemme muutenkin mielellämme sinusta ja kiinnostuksenkohteistasi, jos tahdot jakaa.

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEESEEN

ALOITUSBRUNSSI

Aloitamme Keko-hankkeen rennolla vegaanibrunssilla sunnuntaina 6.3. klo 12-15 Brunssi on avoin kaikille työpajoihin osallistujille. Voimme tutustua paremmin hankkeeseen ja voit tehdä diy-luonnoskirjan ideoille ja ajatuksille. Ohjaajat Arttu, Aala ja Hanna ovat paikalla, sekä Oranssin tyypit Vilu & Emma.

Brunssille osallistuminen on vapaavalintaista, mutta olisi kiva nähdä siellä 💕

TYÖPAJAT

Muistot valkokankaalla

Ohjaajana: Arttu Porkka

ke 16.3. 17-19:30

la 19.3. 14-17

su 20.3. 14-18:30

Miltä muistot tuntuvat? Entä miten tuo tunne voidaan esittää videomuodossa?

“Muistot valkokankaalla” on työpaja, jossa yhdessä ryhmän kanssa pohditaan ja toteutetaan videotyö, jonka tavoitteena on tuoda vähintään yksi tulkinta näille kysymyksille. Kolmipäiväinen touhutuokio sisältää yhteistä suunnittelua ja keskustelua, sekä videotaiteen tekotapoihin tutustumista. Hyödynnämme kotikutoisen green screen -studion ja mielikuvituksemme mahdollisuuksia, sekä opettelemme yhdessä editoimaan kuvaamaamme materiaalia. Tavoitteena on luoda porukalla videotaidetta ja laskea osallistujien kynnystä sen itsenäiselle tekemiselle. Työpajassa puuhailuun suhtaudutaan rennosti ja tekemisen ilo edellä, eikä aiempaa osaamista tarvita. Olet lämpimästi tervetullut!

Osallistumiskieli: suomi & englanti

Tavanomainen tila

Ohjaajana: Aala Nyman

to 24.3. 17-20

pe 1.4. 17-20

su 3.4. 13-17

Mitä on arkipäiväisyys? Ehkä siivoustarvikkeet ja muut kodin työkalut pulpahtavat ensimmäisenä mieleen. Asiat kuten, kahvimukit, lavuaarit, pyykit ja mopit. Perunoiden kuoriminen ja hampaiden harjaus sopivat ehdottomasti arkipäiväisyyden raameihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö nämä asiat olisi ihmeellisiä.

Työpaja keskittyy ja pyörii arkipäiväisyyteen liittyvien esineiden, muistiinpanojen ja valokuvien ympärillä. Pohdimme, miten arvotamme objekteja ja asioita ympärillämme, minkä annamme vaikuttaa ajatuksiimme ja kuinka alitajuntaista tämä kaikki on. Miksi rajaamme jotakin pois ottamistamme kuvista ja minkälaisia tuntemuksia itsetehdyn tai massatuotetun esineen käyttö meissä herättää? Työpajan yhtenä ajatuksena on päästä hämmästelemään, kuinka pienillä asioilla ja muutoksilla saa suuria efektejä ja mielikuvia aikaan.

Täällä ei ole mahdollista mokailla tai vastata väärin. Voit iloisesti pitää sormea kameran linssin edessä ja sisällyttää kirjoitusvirheitä rauhassa lauseisiin. Työpajassa käytetään eksperimentaalisia tapoja ja tehtäviä, joiden avulla yhdessä tutkitaan jokaisen eriäviä näkökulmia ja huomioita seikoista, jotka liittyvät arkeemme. Teemme pieniä testauksia esimerkiksi valmiilla esineillä ja savella, keskustelemme sekä varaamme aikaa kokeiluille. On tärkeää, että tunteilla, assosiaatiolla ja arvaamattomuudella on oikeus tulla arvostetuksi ennen teknistä osaamista. Ehkä yhdessä kokeileminen ja jonkin oleellisen etsimisen prosessi voisi olla työpajan tarkoitus ja merkityksellistä itsessään? On myös oleellista, että jokaisella osallistujalla olisi turvallinen olo ja vaihtoehtoja toimia erilaisten tarpeiden mukaan on tarjolla.

Voisit tuoda paikalle joitakin objekteja, joita olisit valmis muokkaamaan tai purkamaan. Ne voisivat olla asioita kuten paita tai muu vaate, juomalasi, pyyhe, filmikuva tai vaikka luuta. Jotakin, joka sisältäisi muiston.

Jos olet valmis kuvaamaan helppokäyttöisillä kameroilla, hyödyntämään vanhoja muistiinpanojasi ja kiinnostunut kotikutoisista keinoista taiteen tuottamisessa tämä työpaja voisi olla mieluisa sinulle. Olet erittäin tervetullut ilmoittautumaan mukaan!

Osallistumiskieli: suomi & englanti

Hetkinen

Ohjaajana: Hanna Ijäs

su 10.4. 13-16

to 14.4. 17-20

la 23.4. 13-17

Hetkinen on esityksellinen ja osallistava työpaja. Kurssilla tehdään performanssi- ja kirjoitusharjoitteita, joissa tutkitaan, käsikirjoitetaan sekä fantasioidaan nykyhetkestä, tulevasta ja tulevaisuuksista. Kurssin ydinteemana on tutkia erilaisia tiloja ja tilanteita, joissa mieli siirtyy muualle, mutta keho pysyy paikallaan. Ollaan Hetkinen irrallaan.

Kurssi koostuu kolmesta ohjatusta tapaamiskerrasta. Jokainen kerta on Hetkinen omistettu irrottautumista käsitteleville aiheille, joita pohjustetaan lyhyillä esitelmillä sekä luetaan aiheeseen liittyviä tekstejä. Aihetta lähestytään Hetkisen aikana muun muassa liikkeellä, leikillä, pelillä, larpilla ja kirjoittamisella. Etsimme yhdessä tapoja tutkia teemoja erilaisista näkökulmista ja luodaan sisältöä, jolla pelata. On tärkeää huomioida, että Hetkisessä keskitytään prosessiin eikä niinkään lopputulokseen. Työskentelemme ryhmässä sekä itsenäisesti riippuen harjotteista. Kurssin alussa voimme yhdessä keskustella, haluammeko työstää kollektiivista esitettävää teosta, kuvata videon, vai vaan rennosti työskennellä porukassa. Osallistujien toiveet otetaan huomioon!

Tiedossa on siis ryhmässä työskentelyä, draamaa, huumoria sekä jotain, mitä et ehkä ennen ole kokenut. Hetkinen – kurssi on tarkoitettu kaikille esiintymisestä, kirjoittamisesta, leikkimisestä ja pelaamisesta kiinnostuneille 16 – 29 vuotiaille. Otathan mukaasi avoimen ja saavut omana itsenäsi paikalle.

Osallistumiskieli: suomi & englanti. Voit työskennellä kummallakin kielellä.