Esteettömyystiedot

Oranssin sisäänkäynti, tapahtumatilat ja WC ovat katutasossa, ja niissä mahtuu liikkumaan myös isommilla apuvälineillä. Muutamat korkeammat kynnykset ja kaltevat rampit saattavat kuitenkin olla hankalia esimerkiksi manuaalista pyörätuolia käyttäville. Vessat ovat sukupuolineutraaleja.

Oranssin pääsisäänkäynti muodostuu kahdesta ovesta. Molempien ovien ollessa auki sisäänkäynnin leveys on 136cm, ja yhden oven ollessa auki 66cm. Etuovella on 4cm korkuinen kynnys, ja siitä alaspäin 155cm leveä puinen ramppi, jonka kaltevuus on noin 10% tai 5.75 astetta. Rampin kummassakin päässä joutuu ylittämään noin 1.5cm töyssyn.

Valokuva Oranssin pääovista sisältäpäin katsottuna. Ovet ovat suljettuna, niiden edessä on puinen ramppi ja yllä hätäpoistumistien merkki.

WC-tila on heti sisään tultua vasemmalla. Tilan oviaukon leveys on kapeimmillaan 84cm ja ovi avautuu ulospäin. Koppeja on kaksi, joista toinen on huomattavasti isompi. Kummassakin kopissa on pönttö, lavuaari ja roskakori, mutta ei esimerkiksi käsisuihkua.

Isomman kopin ovi avautuu ulospäin ja sen oviaukon leveys on kapeimmillaan 82cm. WC-pöntön ja oven välillä, eli pöntön vasemmalla puolella, on 129cm tyhjää tilaa. Pöntön edessä on 80cm tyhjää tilaa ja oikealla puolella 76cm. Pöntön kummallakin puolella on käsituet, joiden korkeutta ja kulmaa voi säätää.
Kopin lavuaari on kiinteästi 85cm korkeudella. Lavuaarin alla on 79cm korkea, 90.5cm leveä ja 59cm syvä tyhjä tila.

Pienemmän kopin oviaukon leveys on noin 53cm. Lavuaari on kuitenkin miltei heti oviaukon edessä, ja lavuaarin kulman ja vasemman reunan välillä on 44cm rako, josta joutuu luikahtamaan sisään.

Eteisestä klubisaliin vievä sisäänkäynti muodostuu kahdesta palo-ovesta. Molempien ovien ollessa auki sisäänkäynnin leveys on 145cm, ja yhden oven ollessa auki 96,5cm. Ovi on painava, mutta sen saa pidettyä auki eteisen seinässä olevalla lenkillä. Oviaukon kohdalla on noin 3cm kynnys.

Klubisalista studionäyttämö-oleskelutilaan vie 120cm leveä puinen ramppi, jonka kaltevuus on noin 8% tai 4.62 astetta. Oviaukon leveys on 178cm.

Yläkerran toimistoon ja kokoushuoneeseen ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.

Suvilahden alueelle tullessa tasaisempi matka Oranssin rakennukselle on Sörnäisten rantatien puolelta. Kalasatamasta tullessa joutuu joko laskeutumaan portaita Oranssin vierellä tai mäkeä rakennus 8, Uuden sirkuksen keskus Cirkon viereltä ja kiertämään tämän rakennuksen.