Oranssi ry 

Oranssi ry perustettiin vuonna 1990 ja sen toiminta kehittyi 90-luvun aikana talonvaltausliikkestä kansalaisjärjestöksi. Järjestön toiminnan tarkoituksena on tukea nuorten kulttuuri- ja kansalaistoimintaa sekä ylläpitää nuorisoasuntoja. Asumistoimintaa hoitaa Oranssi ry:n omistama Oranssi Asunnot Oy. Oranssin historiaan voi tutustua laajemmin opinnäytetöiden ja muiden julkaisujen kautta. Oranssin tarina on mainio esimerkki siitä, miten nuoret voivat itse vaikuttaa toiminta- ja asumismahdollisuuksiinsa.

Syksyllä 2014 Oranssi avasi uuden kulttuurikeskuksen Suvilahden Valvomo-rakennukseen, jota on kunnostettu talkoovoimin vuodesta 2010 asti. Tiloissa on niiden avaamisen jälkeen järjestetty paljon erilaista toimintaa ympäri vuoden. Tapahtumia, työpajoja ja muuta toimintaa järjestävät Oranssin lisäksi lukuisat muut yhdistykset, vapaamuotoiset ryhmät ja yksittäiset aktiivit. Oranssi on siis sekä itse toiminnan järjestäjä että muiden tuottaman toiminnan mahdollistaja. Jos haluaisit järjestää kulttuurikeskuksessa toimintaa tai tapahtuman, katso lisätietoa Järjestä ite? -sivulta.

Oranssilla järjestettävä toiminta on pääosin ikärajatonta ja epäkaupallista sekä aina päihteetöntä. Joskus tietty toiminta voi silti olla suunnattu tietyn ikäisille nuorille, kun rajaus on perusteltua. Ikärajattomuuden ja päihteettömyyden periaatteiden kautta Oranssin tapahtumat ovat avoimia myös alle 18-vuotiaille nuorille.

Oranssi Asunnot Oy

Oranssi ry:n asuntotoiminnasta vastaa sen omistama yhtiö Oranssi Asunnot Oy, joka on yleishyödyllinen osakeyhtiö. Osakeyhtiön tarkoitus on tarjota asukkaalle kohtuuhintaista, ympäristön huomioonottavaa sekä yhteisöllistä asumista. Lisätietoa Oranssin asumiskohteista, asunnon hakemisesta ja Oranssi Asunnoista yleisesti löydät Oranssi Asuntojen omilta sivuilta.