Dragia kansalle! – Oranssilla alkaa drag-kurssi syyskuun lopulla

Piirroskuva, jossa korttipakasta jätkä, kuningatar ja kuningas ovat rivissä kortteina. Kuningatar- ja kuningaskorttien välillä seisoo timanttiruutupukuinen harlekiini pensseli kädessä. Kortteihin on piirretty lisäyksiä, kuten viiksiä, silmäripsiä ja huulipunia. Harlekiini näyttää tyytyväiseltä. Korttirivistön yllä lukee Dragia kansalle! Drag-kurssi Oranssilla syksyllä 2022.

Syyskuun lopulla Oranssilla alkaa kertaviikkoinen drag-kurssi aikuisille! Oranssilla itsekin dragin alkuun päässyt drag-artisti Mealworm eli arkisemmin Ari järjestää ja ohjaa sosionomin tutkintonsa opinnäytetyökseen maksuttoman drag-kurssin, jossa tutustutaan dragiin ja sen tuomiin itseilmaisun mahdollisuuksiin. Underground-drag, jota Mealwormkin edustaa, on hyvin monipuolinen taiteenala, joka muovautuu hyvin juuri tekijänsä huomassa. Se on avoin kaikenlaisille sukupuolille, kehoille ja ihmisille. Olet kurssille tervetullut siis juuri itsenäsi! 

Kurssin sisältö painottuu lavalla esitettävään dragiin ja rakentuu kohti esitysnumeroa ja mahdollisuutta kokeilla uudenlaista itsensä ilmaisua. Eri päivinä käydään nykydragin historiaa läpi, haetaan itsestä hahmoja ja harjoitellaan esillä oloa teatteriharjoitusten avulla, tutustutaan maskeeraukseen ja keskustellaan kaikenlaisesta hahmon ja esitysnumeron luontiin liittyvästä. Kurssi huipentuu Halloween-lauantaina pidettävään avoimeen show-iltaan, jossa uudet drag-artistit pääsevät esittelemään itsensä maailmalle! Illassa esiintyminen ei ole edellytys kurssille osallistumiselle, mutta toivotaan, että kurssi antaa mahdollisimman monelle rohkeutta siihen! 

 

Aikataulu ja ohjelma

Su 25.9. – Tutustuminen ja nykydragin historia 

Su 2.10. – Ilmaisuharjoittelua hahmon löytämiseen, keskustelua hahmoista 

Su 9.10. – Maskeeraukseen tutustumista, keskustelua ulkoasun rakentamisesta 

Su 16.10. – Ilmaisuharjoittelua lavaesiintymiseen, keskustelua numeroiden ideoimisesta 

Su 23.10. – Oman numeron harjoittelua, keskustelua iltojen valmistelusta 

La 29.10. – Show-ilta! 

Su 6.11. – Kurssin purku 

Sunnuntaiset kurssipäivät ovat keskipäivällä alkavia, kolmen tunnin mittaisia kertoja. Lauantain showlla on oma aikataulunsa, joka tarkentuu myöhemmin! 

 

Infoa

Kurssi ja show järjestetään Oranssin katutason kerroksessa, johon on kutakuinkin esteetön kulku. Muutamat kynnykset ja kaltevat rampit saattavat olla hankalia esimerkiksi manuaalista pyörätuolia käyttäville. Kerroksessa on sukupuolittamattomat wc:t, joista yhteen mahtuu myös liikkuma-apuvälineiden kanssa. Kyseisessä wc:ssä on käsituet pöntön molemmilla puolilla. Tarkemmat saavutettavuustiedot voi lukea täältä. Kurssikertojen aikana on voimassa Oranssin toiminnan vastuuvakuutus, joka kattaa mahdolliset tapaturmat ja esinevahingot kurssin aikana. 

Kurssin kieli on suomi. Osallistumisen alaikäraja on 18 vuotta. Kurssi on maksuton. Muutamia lahjoitustuotteita lukuun ottamatta osallistujien on hankittava ehostukseen liittyvät välineet itse, mutta tähänkin saa vinkkejä ja opastusta! 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille tehdään sähköpostitse. Paikkoja kurssille on valitettavasti rajallinen määrä, joten osallistujavalinnat tehdään sen perusteella, millainen kiinnostus lavaesiintymiseen painottuvaa dragia kohtaan on ja mitä kurssista toivoo saavan irti itselleen. 

Ilmoittautuaksesi lähetä sähköpostia osoitteeseen ari.perala@student.laurea.fi viimeistään maanantaina 12.9. ja vastaa seuraaviin kysymyksiin: 

  1. Minkä ikäinen olet? 
  2. Miksi drag ja tämä drag-kurssi kiinnostavat sinua? 
  3. Mitä toivot kurssin antavan sinulle? 
  4. Pystytkö osallistumaan kaikille kurssin päiville? 
  5. Onko muuta, jota tahdot kertoa itsestäsi? 

 

Kuulemisiin ja hyvää syksyä!