Information in English can be found here. 

KEKO -hanke on nyt päättynyt.

MIKÄ ON KEKO?

Oranssi ry:n Keko-hanke järjestetään keväällä 2022. Keko on projekti ja tila, jossa etsitään ratkaisuja taidetyön haasteisiin ja tarjotaan tukea diy-taiteilijoille. Taiteen tekemiseen liittyy usein epävarmuuden ja eristyneisyyden fiiliksiä varsinkin, jos institutionaalinen tuki puuttuu. Meidän ajatuksena on luoda nuorille taiteilijoille tilaa, johon voisi syntyä omaehtoisia, eri pituisia ja monen muotoisia tukiverkkoja. Haluamme koota yhteen moninaisen taiteilijajoukon, jossa puolin ja toisin jaetaan osaamista, strategioita, intoa ja kysymyksiä. Emme tarvitse oikeita vastauksia, emmekä menestystarinoita, vaan enemmän yhdessä tekemistä ja ihmettelyä. 

Tiedotamme hankkeesta instagramissa: oranssi_ry ja facebookissa: Oranssi ry. Jos haluat tietoja sähköpostitse, niin kerro siitä Vilulle sähköpostitse.

Kysymykset, ideat, pohdinnat ja yhteistyömahdollisuukset voi laittaa hankekoordinaattori Vilu Puttoselle joko sähköpostilla keko@oranssi.net tai puhelimitse +358 44 744 5832. 

TYÖPAJAT

Työpajat ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle 🙂

Keko:ssa järjestetään kolme työpajaa, jotka alkavat maalis-huhtikuussa. Työpajoissa nostetaan vertaisoppiminen keskiöön, sillä ohjaajat ovat itsekin nuoria taiteilijoita. Työpajoissa on tilaa keskustella, tutkailla ja luoda yhdessä jotakin, joka saattaa jäädä vain siihen hetkeen tai jatkaa muutosta joksikin muuksi.

Työpajat ovat maksuttomia, ja ne ovat suunnattu 16-29-vuotiaille henkilöille, joille taiteen tekeminen on jollakin tavalla tärkeää. Työpajoihin osallistuminen ei edellytä tietynlaista taustaa tai osaamista. Niissä  käytetään erilaisia tekniikoita ja lähestymistapoja, kuten valokuvausta, kirjoittamista, green screen-kuvaamista, liikettä, draamaa ja larppia.

Lue täältä lisää työpajoista.

Työpajoissa tehdyistä töistä kootaan loppunäyttely, joka on nähtävillä Oranssilla kesäkuun alussa.

KEITTOA & TAIDEKESKUSTELUJA

Erilaisissa epävirallisissa yhteisöissä on hirveästi tärkeää tietoa ja kokemusta. Tätä tietoa on arvokasta jakaa senkin vuoksi, että omaehtoinen toiminta voisi kasvaa ja versoa eri suuntiin. Tämä mielessämme, järjestämme Keko:ssa taidekeskusteluiltoja, joihin kutsumme erilaisia taiteilijoita kertomaan tekemisistään ja jakamaan diy-vinkkejään. Tule mukaan keskustelemaan tai kuuntelemaan. Keskustelut striimataan, joten voit osallistua myös etänä. Luvassa keittoa ja lämmintä tunnelmaa.

Keskusteluiltojen teemoja:

10.3. 18-20 Paikannus: Miten tehdään tila(a)? Miten tapahtumia järjestetään? (Suomeksi)

Linkki tapahtumaan: https://fb.me/e/20YtGhbsQ

27.3. 15-17 Eripituiset & erisyvyiset yhteisöt – miten niitä löytyy ja miten niissä ollaan? (Englanniksi)

Linkki tapahtumaan: https://fb.me/e/1mbZjyvw3

20.4. 18-20 R*ha – miten kapitalismissa luovitaan (ja ollaan luovia)? (Suomeksi)

5.5. 18-20 Pöytälaatikosta maailmaan, eli omien töiden julkaiseminen ja näyttäminen (Englanniksi)

Näistä illoista on tulossa tarkempaa infoa myöhemmin! Jos sinulla on aihetoiveita, niin laita viestiä.

TULE TEKEMÄÄN ITSE

Kaipaatko tilaa yhdessä tekemiselle? Voimme järjestää Oranssilla itseohjautuvia työpajoja, kokeiluiltoja, vertaistukitapaamisia tai vain paikan, jossa hengailla ja työstää erilaisia projekteja. 

Jos tarvitset esimerkiksi tietoa apurahahakemuksista tai töiden hinnoittelusta tai kaipaisit muiden kommentteja töistäsi, laita viestiä, niin pyritään täyttämään nämä tarpeet. Kaikenlaiset kysymykset, ideat & idean raakileet ovat tervetulleita.

Oletko yhteisö, ryhmä tai projekti, jota kiinnostaa saavutettava taide- ja kulttuuritekeminen? Teemme mielellämme yhteistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa, joten laita viestiä, jos tällainen kiinnostaa!

MISSÄ?

Keko:n toiminta järjestetään Oranssin tiloissa Suvilahdessa, Helsingissä. (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) Suvilahden aluekartasta voit katsoa tarkemman sijainnin.

Oranssin alakertaan on esteetön sisäänkäynti, Pääoven saa avattua 130 cm levyiseksi ja siinä on ramppi. Pääovesta tultaessa eteisessä on sukupuolineutraalit ja esteettömät wc-tilat (oviaukko n. 87 cm). Klubitilaan on 3 cm korkuinen kynnys. Pääoven läheisyydessä on esteetön pysäköintipaikka. Lisätietoja esteettömyydestä voi tiedustella Vilulta (keko@oranssi.net)

TURVALLISEMPI TILA

Kaikessa Oranssin toiminnassa sitoudumme luomaan turvallisempaa tilaa. Turvallisemman tilan periaatteet voit lukea täältä